Deventer daar wil je wonen

Deventer is een superfijne plek om te wonen. Zeker als je kiest voor een nieuwbouwwoning in Zwermdorp. Dan komt namelijk al het goede samen. Het comfort van alles nieuw en het genot van de oude stad én groen heel dichtbij.

image alt

Gezellig Deventer

Met 10 minuten fiets je vanaf Zwermdorp naar Deventer en voor je het weet zit je op een van de gezellige terrassen aan de Brink of het Grote Kerkhof. Of slenter op je gemak door de Kleine en Grote Overstraat of de Walstraat en geniet van het veelzijdige aanbod van winkels.

image alt

Groen Deventer

Met 10 minuten fiets je vanaf Zwermdorp naar Deventer en voor je het weet zit je op een van de gezellige terrassen aan de Brink of het Grote Kerkhof. Of slenter op je gemak door de Kleine en Grote Overstraat of de Walstraat en geniet van het veelzijdige aanbod van winkels.Deventer is oud, Deventer is modern en Deventer is groen! Want wist je dat Deventer prachtige stadsparken heeft. Het Rijsterborgherpark, Worpplantsoen, Gooikerspark en de Douwelerkolk zijn allemaal mooi op hun eigen manier. Ga er lekker zitten, staar naar het water of maak een fijne wandeling met de hond.

Historisch Deventer

Mocht je nieuw zijn in Deventer en in Zwermdorp willen wonen, dan raden we je aan een mooie stadswandeling te maken. Dan proef je de sfeer van de mooie stad op zijn best. Zo’n wandeling kun je zelf doen aan de hand van een route of je kunt je rond laten leiden door een gids. Echt een aanrader. Kijk maar eens bij de VVV van Deventer.

image alt

Deventer is een vestingstad

Deventer was tot 1874 een vestingstad. Gelukkig zijn de sporen hiervan heel goed bewaard gebleven. Een stuk stadsmuur en de stervorm doen nog goed herinneren aan de vesting van Deventer. Ook het water rondom de vesting is er nog steeds. Het resultaat is dat de stad veel hotspots aan het water heeft en daar is het heerlijk toeven op warme zomerdagen.

Welke voorzieningen zijn er in de buurt? Voorzieningen
Hoe kan ik een woning kopen in Zwermdorp? Bekijk de pagina Woning Kopen