Alles in de buurt van Zwermdorp

In Zwermdorp is én blijft het rustig. Geen drukte, maar een echt rustige, landelijke sfeer. Heerlijk! Vooral omdat je weet dat je nooit ver hoeft voor een boodschap, een hapje eten of om een filmpje te pakken. Je fietst immers in nog geen 10 minuten naar het centrum van Deventer. Daarbij ligt het winkelcentrum Keiserslanden heel dichtbij. Steek het Zandweteringpark door en je bent er.

image alt

Naar school

Zwermdorp is een fijne plek om op te groeien. Kleintjes spelen veilig in de tuin en naarmate de kinderen groter worden, gaan ze verder op avontuur, met als hoogtepunt het Zandweteringpark naast de deur. Op een paar minuten afstand ligt basisschool Kei 13. Verder is in Deventer Hogeschool Saxion gevestigd en is er volop aanbod op het gebied van middelbaar onderwijs.

image alt

Hartje Deventer

Deventer is een heel gezellige stad waar je perfect kunt winkelen, uitgaan en ontspannen. De Deventer Schouwburg en Vue hebben altijd wel iets leuks op het programma staan en de Brink vormt het bruisende hart. Dé plek om met vrienden af te spreken in een gezellig café of lekker uit eten te gaan. Maar ook winkelen kan goed in deze stad. In de Lange en Korte Bisschopstraat vind je allerlei landelijk bekende ketens en kleine boetiekjes. En wil je meer weten van de geschiedenis van Deventer? Struin dan eens door Museum De Waag.

image alt

Recreatief

Een keer zin in wat anders dan het Zandweteringpark? Fiets of rijd naar de Rielerenk waar een heel tof skatepark is. Of ga lekker picknicken in het Nieuwe Plantsoen of het Rijstborgerpark. Als je wilt sporten, kun je vanaf Zwermdorp alle kanten op. Met een paar minuten fietsen ben je bij de sportschool, het zwembad, de tennisbaan en de voetbalclub. Onder andere, want in Deventer kun je ongeveer elke sport beoefenen die je maar wilt. Golf je graag? De Sallandsche Golfclub ‘De Hoek’ ligt op maar 8 minuten rijafstand.

Met de fiets of met de auto? Bereikbaarheid
Contact Heb je een vraag?